1. Haberler
  2. Güncel
  3. Yasa Çıkarılması İçin Daha Ne Kadar Hayvanın Ölmesi Gerek?

Yasa Çıkarılması İçin Daha Ne Kadar Hayvanın Ölmesi Gerek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Meclis Başkanlığına verdiği önerge ile Trabzon ve Gümüşhane’de meydana gelen hayvan katliamlarını TBMM gündemine taşıyarak, hayvan hakları ve hayvanları korumaya yönelik düzenlemelerin ne zaman yasalaşacağını sordu.

Hükümet temsilcisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay’a sorular yönelten Ahmet Kaya önergesinde şu ifadelere yer verdi:

24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na ilişkin AKP hükümetince verilen sözler hâlâ yerine getirilmezken, hayvanlara yönelik işkence ve kötü muamele olayları da artarak devam etmektedir.

Son olarak 2018 Ekim ayında Cumhurbaşkanı tarafından yasanın bir an önce çıkarılmasına yönelik verilen talimatlara, bakanların açıklamalarına rağmen hayvan hakları konusunda henüz somut bir adım atılmamıştır.
Yaşanan birçok şiddet olayına karşın bu insani ve vicdani sorumluluğun hâlâ yerine getirilmemesi AKP iktidarının hayvanları koruma konusundaki samimiyetini de sorgulatmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon ve Gümüşhane’de meydana gelen hayvan katliamları kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır.

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde çöp kenarına bırakılan zehirli etler ile 8 köpek ve 2 kedi katledilmiştir.

Yine Gümüşhane’nin Topal Mevkii çöp depolama alanında ise 6 sokak köpeği av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştür.

Tüm canlıların doğasından kaynaklanan yaşamsal, bedensel ve özgürlük hakları vardır. Yaşamak her canlının hakkıdır. Hayvanlara şiddet suçtur.

Bu olayların son bulması için hayvanlara yönelik işkence ve kötü muamelenin “kabahat” kapsamından çıkarılıp “suç” olarak kabul edilmesini, faillere yönelik hapis cezası getirilmesini ve sahipli-sahipsiz hayvan ayrımının da ortadan kaldırılmasını öngören yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerekmektedir.

Buna göre;
1- Hayvan hakları ve hayvanları korumaya yönelik yasal düzenlemeler ne zaman hayata geçirilecektir? Net bir tarih verebiliyor musunuz?
2- 2018 yılında hayvanlara uygulanan şiddet ile ilgili kayıtlara geçen kaç olay meydana gelmiştir? Bu olaylarla ilgili kaç kişi cezai işlem görmüştür?
3- Trabzon’da ve Gümüşhane’de meydana gelen bu hayvan katliamları ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Şüphelilerin yakalanmasına yönelik herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?
4- Türkiye’nin en büyük hayvan barınağı Trabzon’da olmasına rağmen bunca hayvanın katledilmesi ve korunamaması nasıl açıklanabilir? Merkezi ve yerel yönetimlerin bu konuda eksikleri ve kusurları var mıdır?
5- Hükümetinizin hayvanların korunması konusunda somut adımlar atması için daha ne kadar hayvana işkence yapılması, daha kaç hayvanın katledilmesi gerekir? Neyi bekliyorsunuz?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir